Våre lesere har talt – Jo Nesbø er tidenes krimforfatter!

Våre lesere har talt – Jo Nesbø er tidenes krimforfatter!

Gjennom påsken spurte vi lesere fra hele Norge om å være med å kåre tidenes krimforfatter. Konkurransen var hard, men til slutt var det Jo Nesbø som sto igjen som den ubestridte vinneren!

Knallhard konkurranse

Det var mange forfattere som ble trukket frem som favoritter av våre lesere. Blant forslagene var det både norske og utenlandske forfattere, og både gamle og nye krimbøker. Blant forslagene var Stephen King, Karin Slaughter, Hanne Kristin Rohde, Lisa Gardner, Peter James, Clare Mackintosh, Anne Holt, Unni Lindell, Trude Teige, Yngvar Ambjørnsen, Arne Dahl, Jørgen Jæger, Frode Granhus og mange mange fler!

Her fant vi også klassikeren «De dødes tjern» av André Bjerke fra 1942, som ble utgitt under pseudonymet Bernhard Borge. Denne kom også på andre plass under NRK P2 sin kåring i 2004, og ble kåret til tidenes beste kriminalroman av VG.

 

 

Jo Nesbø eller Stig Larsson?

Til slutt var det Jo Nesbø og Stig Larsson som sto igjen som de to klare favorittene blant våre lesere. De ga sine stemmer, og Jo Nesbø var den soleklare vinneren!

Vi gratulerer!

Jo Nesbø er ute med sin siste bok nå – «Macbeth»

Handlingen finner sted i en industriby, der den korrupte politimesteren som har styrt en byen ned i en hengemyr av korrupsjon, kriminalitet og kaos, er endelig død. Med dette er folkets håp tent, og maktkampen i gang.

Førstebetjentene Macbeth og Duff, tidligere bestevenner fra barnehjemmet de vokste opp på, har begge markert seg i kampen mot byens to rivaliserende narkotikabander. Nå slåss de om samme høyere stilling i politiet.

Imens legger Lady, byens mektige kasinoeier, ambisiøse og morderiske planer for seg og elskeren sin, Macbeth.

«En hardkokt politiroman om grådighet og svik» skrev Geir Rakvåg i Dagsavisen om boka, som har fått full pott på terningene etter lanseringen 15. mars.

Les VGs anmeldelse av boka

Vi gleder oss til denne boka kommer i pocket – i mellomtiden kan man få tiden til å gå med en av krimbøkene på denne Månedens bestselgere-liste!