Unni Lindell: -Jeg drepte alle karakterene i skolestilene mine!

Unni Lindell: -Jeg drepte alle karakterene i skolestilene mine!


Den som leser lever mange liv. Den som ikke leser lever ett, sitt eget!


Unni Lindells ”Jeg vet hvor du bor” ble nominert til Riverton-prisen i år, og nå finner du den i en matbutikk nær deg! Dagbladet ga boka terningkast 6, og mener Lindell maner frem både lukter og lyder. Skrivelysten fant hun allerede som barn, fortalte hun i vårt intervju.

Når bestemte du deg for å bli forfatter? Hva fikk deg til å starte å skrive?

Jeg begynte å skrive da jeg var ni år. I stilen Blåbærturen i fjerde klasse drepte jeg alle; jegeren, bjørnen og ekornene. Det eneste som overlevde var blåbærene! Jeg fikk publisert et lite dikt i et ukeblad da jeg var ti år. Så ble det krimmer i A-magasinet og journalistjobb i noen år, før min første bok utkom i 1986. Jeg ville bare skrive!!! Jeg vil skrive eventyr for voksne, krim er jo det!

Hadde du hørt om MB før du fikk bok på lista?

Jeg tror jeg har hatt bok som Månedens Bestselger FØR det oppsto… Det føles i alle fall sånn! Og det er veldig stas.

Hvor henter du inspirasjon til bøkene dine?

Fra hverdagen, fra livet. Krim er det nærmeste man kommer livet egentlig. Jeg skriver om samfunnsproblemer, går dypt inn i menneskene, både the good and the bad. Krim er også litteratur og så har man spenningen, det at man bare må vite hvordan det ender. I krim er historien Kongen! Og så må man ha en overraskende slutt!! Å skrive krim er som å spille sjakk!!!

Hva er din lokalbutikk?

Det er Meny Høvik og Kiwi Solli plass. Jeg bor delt i Oslo og på Høvik

Hva har du lyst til å si til leserne dine?

Den som leser lever mange liv. Den som ikke leser lever ett, sitt eget!

 

Følg med på vår Facebook-side for oppdatert bokstoff, eksklusive intervjuer og masse gode konkurranser!