Trude Teige: – Jeg må alltid endre masse underveis, det gjelder også hvem som er gjerningspersonen.

Bokpraten med forfatter Trude Teige. Aktuell på Månedens bestselgerliste.

Trude Teige: – Jeg må alltid endre masse underveis, det gjelder også hvem som er gjerningspersonen.

Trude Teige holder stand på bestselgerlisten også denne måneden med boken «Pasienten». Vi er så heldige å ha fått en prat med den populære forfatteren som røper flere nye bokprosjekter.

Publisert 29.5.2018

Trude Teige er utdannet oversetter og journalist. Hun jobbet i TV 2 fra 1992 til 2014 som politisk reporter, nyhetsanker og programleder. I 2008 ble hun programleder i debattprogrammet Tabloid, deretter i sitt eget portrettprogram «Trude». I 2002 debuterte hun som forfatter med romanen «Havet syng». Teiges nyeste bok er «Pasienten», den femte krimromanen med TV-journalist Kajsa Coren i hovedrollen.

Trude Teiges krimroman Pasienten

BILDE: Trude Teige bok «Pasienten» er aktuell på Månedens bestselgerliste.

Hvordan oppstår ideer til en ny bok? Jobber du med flere ideer parallelt?

Jeg går inn i et tema jeg har lyst til å skrive om og leter etter sanne historier som jeg kan bruke. Det handler om å bruke krimsjangeren til å si noe om samfunnet og de som på et eller annet vis har lidd overlast.

Blir du noen ganger overrasket over utviklingen av karakterene i bøkene dine?

Ja! Jeg har alltid en plan før jeg begynner. Men jeg er en intuitiv forfatter, så jeg må alltid endre den masse underveis. Det gjelder også hvem som er gjerningspersonen.

Har du selv noen favorittforfattere eller -bøker – eller sjanger? Eller noen du bli inspirert av?

Jeg leser mye krim, ikke minst fordi jeg sitter i Rivertonjuryen og må lese alt som blir gitt ut. Det er interessant. Men aller mest inspirert blir jeg av romaner som ikke er krim. Og så elsker jeg tv/nett-serier.

Har du noen prosjekter du jobber med for tiden som du har lyst til å fortelle leserne dine om?

Jeg er i gang med ny Kajsa Coren-bok. Også denne gangen inspirert av sanne historier, men jeg liker ikke å snakke om bøker jeg er i gang med. Og så skriver jeg på en biografi samtidig som jeg gjør research til en ny historisk roman. Så jeg har hendene fulle, kan du si!

Hadde du hørt om Månedens bestselgere før du kom inn på lista denne gangen?

Selvsagt! Er det ikke der alle forfattere vil være?

 

Du får Trude Teiges nyeste bok «Pasienten» som pocket i dagligvarebutikker og kiosk/bensinstasjoner til 169,-