Nyheten «Sommerfugl rommet» topper listen i februar!

Nyheten «Sommerfugl rommet» topper listen i februar!

Nyheten «sommerfugl rommet» av Lucinda Riley går rett til topps på månedens liste. Deretter følger Hjorth Rosenfeldt «En høyere rettferdighet».  

Publisert: 19.02.2020

Bøkene «Vinterild» av Anders de la Motte og «Der krepsene synger» av Delia Owens holder seg fortsatt på listen. Den neste nyheten på lista er David Baldacci «I kryssilden»

 

Lucinda Riley: Sommerfugl rommet

Posy Montague bor fortsatt på familiens vakre eiendom, Admiral House der hun tilbrakte en lykkelig barndom og fanget sommerfugler sammen med sin kjære far.
Her oppdro hun også sine egne barn.
Til tross for de gode minnene og den praktfulle hagen hun har brukt tjuefem år på å anlegge, er huset i ferd med å forfalle og Posy vet at tiden er inne for å selge.
Så dukker plutselig Freddie opp, hennes store kjærlighet som forlot henne for femti år siden. Posy har allerede nok bekymringer for sønnen Sam som mislyktes som forretningsmann og yngstesønnen Nick som brått er tilbake etter ti år i Australia. Posy er skeptisk til Freddies nye interesse.
Det hun ikke vet er at både han og Admiral House skjuler en ødeleggende hemmelighet.
«En gripende historie om familiehemmeligheter, tapt kjærlighet og nye sjanser.»

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 199

Hjort Rosenfeldt: En høyere rettferdighet

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har innsett at hans dager på Riksmord er over, nå holder han forelesninger og skrive bøker. Den eneste han har sporadisk kontakt med er Ursula. Datteren Vanja har han ikke hørt fra på fire måneder. Vanja har en midlertidig jobb som etterforsker i Uppsala. Nå jobber hun med en serie overfallsvoldtekter, der gjerningsmannen smyger seg på ofrene bakfra, bedøver dem med en sprøyte og trekker en sekk over hodet før han fullbyrder overgrepet. Når et av ofrene dør, kobles Riksmord inn. Og snart også Sebastian Bergman.


Forlag: Aschehoug
Pris: 179,-

Anders de la Motte: Vinterild

Lucia natten 1987 brenner danseplatting i en skånsk hyttegrend ned til grunnen. En ung kvinne dør i flammene. Under etterforskningen
settes venner opp mot hverandre, tillit brytes og familier splittes inntil en ung mann til slutt tilstår mordbrannen.
Tretti år senere arver Laura Aulin sin tante Heddas forfalne hytte. Som tenåring bodde hun der i feriene med tanten og hadde vennene som
trygge punkt i livet sitt. Helt til brannen forandret alt.

Forlag: Aschehoug
Pris: 179,-

Are Kalvø : Hyttebok frå helvete

Are Kalvø vokste opp midt i et postkort på Vestlandet. Likevel har han aldri blitt en naturens mann. Han flyttet til byen og så seg aldri mer tilbake. Dette har aldri vært et problem, før nå.
For noen år siden begynte Kalvø å miste venner til naturen. Gode venner, som alltid før var med på pub for å prate tull.De begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilde av skispor, og i fullt alvor si at det bare var i møte med naturen at du forstår hvor liten du er.
En dag måtte Kalvø innse at han ikke hadde en eneste facebook-venn som ikke hadde lagt ut et eneste bilde av seg selv på et fjell.For første gang siden han blei tvunget til slikt på skolen, la Kalvø derfor ut på tur, på ski og til fots, for å finne igjen vennene sine. Og for å finne ut hva i alle dager det er som skjer.
Hva driver vennene med på disse hyttene om kvelden? Hva snakker de om?
Er det rom for å si til noen man møter i fjellet at man synes at naturen er oppskrytt?
Eller blir det dårlig stemning da? Og hvem reiser egentlig frivillig på ferie til en plass som heter Myggheim? «Hyttebok frå helvete» er en svært morsom og litt sint bok om nordmenns merkelige forhold til naturen.
 
Forlag: Kagge forlag
Pris: 199,-
 
 

Delia Owens: Der krepsene synger

Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969 retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken. Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet som hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer.
«Der krepsene synger» er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.
 
Forlag: Pantagruel Forlag AS
Pris: 179,-

 

Se hele Månedens bestselgerliste her.

Nyheter denne måneden


David Baldacci: I kryssilden

Will Robie og Jessica Reel må bevise at de fortsatt er det beste teamet i felten da den amerikanske presidenten vil sende dem på et ekstremt farlig oppdrag. Kan de klare å overvinne en agent som har vært gjennom et treningsprogram som ville tatt livet av de fleste? Konsekvensene kan bli katastrofale hvis de mislykkes. Og både Will og Jessica vet at de kun er brikker i et dødelig spill.
 
Forlag: Cappelen Damm
Pris: 199,-

Jan Ove Ekeberg: Den siste viking kongen

I Bysants, sentrum i det mektige østromerske riket, består keiserens livgarde på 1000-tallet av menn fra det høye nord, den legendariske væringgarden. Med støtte fra væringene har den unge keisersønnen Mikael gjenerobret den østlige delen av Sicilia. Etter det blodige felttoget ønsker Mikael å reise til Jerusalem for å be på Jesu grav, for slik å sikre seg tilgivelse og det evige liv. Den hellige byen er ikke lenger under keiserrikets kontroll, og Mikael må derfor reise i hemmelighet med en liten eskorte. Bare noen få utvalgte menn følger ham. De blir ledet av en norsk væringhøvding kalt Harald.
Midt i dette livet i begivenhetens sentrum kaller et bud fra Norge ham til ny gjerning. Men vil Harald gi opp sitt frie krigerliv for å kjempe om kongemakten i et land som allerede har en hersker?
Romanserien om Den siste vikingkongen er basert på virkelige hendelser i Harald Hardrådes liv. Keiserens leiesoldat er bind tre i serien, og en frittstående fortsettelse av Krigens læregutt og Djevelens rytter.
 
Forlag:Gyldendal Forlag
Pris: 179,-
 

Jørn Lier Horst-Thomas Enger: Røykteppe

En bombeeksplosjon på nyttårsaften setter Oslo i terrorberedskap. Et av ofrene på listen over skadde er et kjent navn for Alexander Blix. Ruth-Kristine Smeplass er moren til to år gamle Patricia som ble kidnappet for ti år siden, og som har vært borte siden. Når saken får ny aktualitet, fatter også nyhetsbloggeren Emma Ramm interesse for det uløste mysteriet. Fra hver sin side forsøker de å jobbe seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten om Patricia
 
 
Forlag: Capitana Forlag
Pris: 179,-

 

Jørgen Jæger: Judasskuddet

Ondskapen herjer under overflaten i idylliske Fjellberghavn. Flere mennesker ryddes av veien, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Jakten på en kynisk liga begynner, en liga som ikke kjenner noen begrensninger. Politioverbetjent Cecilie Hopens oppgave blir ikke enklere når mye tyder på at de har en Judas i politiet. Ole Vik har i alle år bebreidet seg selv for datteren Marias overdosedødsfall. Nå får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med hennes død. Det skal vise seg at ingenting var som han hadde trodd.
 
Forlag: Capitana forlag
Pris: 179,-

Se alle nyhetene og Månedens bestselgere her.

Her er bøkene for de minste

My little Pony: Kle på ponniene

Moteklær til Ponniene. I denne veskeboken finner du alt du trenger for timer med morro. Klistremerker, skisser, monstre, ponnifigurer og helt unike klær og tilbehør.
 
 
Forlag: Cappelen Damm
Pris: 149,-

Den lille doprinsen

Ola får en helt spesiell gave av mamma. Et dosete! Han føler seg som en stor gutt på den nye tronen sin, nesten som en ekte prins! Men hvordan bruker man den nå igjen?
 
Forlag: Vigmostad Bjørke
Pris: 89,-
 

Lyder på gården

Det er mye å oppleve på en bondegård. Her møter du både ku og sau og gris og hest og enda flere dyr. Se på dyrene og trykk på knappene for å finne ut hva alle gårdsdyrene sier.
 

 

Forlag: Gyldendal
Pris: 169,-

Se hele Månedens bestselgerliste her.