VEI – Ny svensk fantasy med stor suksess!

VEI – Ny svensk fantasy med stor suksess!

VEI er en ny og fascinerende versjon av vår gamle gudelære! Dette er den første av to bøker i en episk fantasy-fortelling inspirert av nordisk mytologi.
– Her ser du våre gamle guder slik du aldri har sett dem før. Tegneserien maler fram en helt alternativ versjon av mytene vi kjenner så godt, sier tegneserieredaktør Tonje Tornes.

Vei begynner med en kvinne som driver bevisstløs i havet. Der blir hun funnet og plukket opp av en horde vikinger på leting etter Jotunheim, kjempenes rike. Den fremmede kvinnen heter nettopp Vei, og hun blir snart trukket inn i et blodig spill mellom jotner, æser og mennesker.

– Nordisk fantasy er veldig populært for tiden, både blant tv-serier, romaner og nå også i tegneseriene. Nordlys av Malin Falch har allerede blitt svært populær blant barna, og nå tror vi at svenske Vei blir det samme hos eldre lesere, sier redaktør Tonje Tornes.

Tegneserien er allerede solgt til seks land.

I Sverige har bok 1 høstet gode kritikker. Blant annet disse:

«Man blir umiddelbart trukket inn i historien og bildene, som er fargerike og detaljerte. Dette er en page turner som slutter alt for fort.»
– Wermlands Nya Tidning

«Vei setter en ny standard for svenske tegneserier.»
– Oskarshamns-Tidningen