Topp 15 Pocketbøker

1 – NY

Wilbur Smith – Farao

Mesterforteller Wilbur Smith med en fantastisk historie i serien Det gamle Egypt Egypt er under angrep. Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn.

Taita, tidligere slave, nå general over Tamos’ hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren. Men idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi.

Etter Tamos’ død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,-

2 – NY

Karin Slaughter: Den gode datteren

To søstre tvinges med pistol ut i skogen. Den ene flykter for sitt liv. Den andre blir stående igjen. En voldshendelse rammet Charlottes familie og hun mistet og moren og søsteren sin. Tjueåtte år har gått, men minnene fra den dagen er fremdeles smertefulle.

Nå brister småbyidyllen på nytt etter en meningsløs skoleskyting, og advokaten Charlotte havner i sentrum av hendelsene. Da attentatet viser seg å ha tilknytning til fortidene hennes, vekkes marerittet på nytt.

Den gode datteren er en isende thriller full av sterke følelser og uventede vendinger. Skrevet av mesteren av personkarakteristikker, miljøskildringer og spenning.

Forlag: Bladkompaniet
Pris: 169,-

3

Sarah Jio: Hjem til deg

Hjem til deg er en roman om mot, styrke og evig kjærlighet. På bryllupsreisen kommer Charlotte bort fra mannen sin under en ekskursjon der båten hun er om bord i, kantrer. Hun strander sammen med den mystiske Gray.

Årene går, og det oppstår dyp kjærlighet mellom de to. Men spøkelser fra fortiden hjemsøker dem og en bekjennelse Gray kommer med sjokkerer Charlotte så mye at hun flykter fra øya. Når hun til slutt kommer hjem etter mange år, oppdager hun raskt at ingenting er som før. Hun innser at Gray uansett er hennes livs kjærlighet, men venter han fortsatt på henne? Og hvordan skal hun klare å finne tilbake til øya?

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,-

Boken Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardottir på Månedens bestselgerliste.

4

Yrsa Sigurdardottir: Syndsforlatelse

En tenåringsjente blir brutalt slått til døde på kinoen der hun jobber, og liket av henne blir slept av gårde av en maskert person. Videoklipp der hun ber om tilgivelse blir sendt til vennene hennes fra snapchat-kontoen hennes. Når hun endelig blir funnet, er kroppen hennes merket med et 2-tall. En tenåringsgutt møter samme skjebne noen dager senere, og igjen sendes klipp der han ber om nåde ut i sosiale medier. Liket hans blir funnet merket med et 3-tall.

Huldar blir involvert i etterforskningen, likeså barnepsykologen Freyja, som raskt mistenker at mordene er mobberelaterte – og at det handler om hevn.

Forlag: Kagge forlag
Pris: 179,–

Månedens bestselgere er...

Månedens bestselgere er pocketbøker av beste kvalitet, der forlagene velger ut sine beste skjønnlitterære bøker.

Bestselgerlista med 15 bøker er basert på faktisk salg i alle de store dagligvarekjedene i Norge.

I tillegg får du 5-7 boknyheter hver måned og 7-8 barnebøker av høy kvalitet.

Og alltid til best pris!

5 – NY

Katherine Webb: Skjulestedene

En hemmelighet så dypt begravd at bare en løgner kan avdekke den … Da den idylliske, søvnige landsbyen Slaughterford en varm sommer blir åstedet for et drap, er det ingen som er forberedt på det – eller på plutselig å miste en av sine egne.

Drapet kommer som et sjokk for alle som kjente offeret, og da femten år gamle Terta Cartwrights storebror blir mistenkt for forbrytelsen, dras Terta mot den iøynefallende Irene, godseierens nye kone. Begge er fast bestemt på å finne ut hvem morderen i deres nærmeste krets er.

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 169,-

6

Harlan Coben: Hjem

Den populære helten Myron Bolitar er tilbake i en forrykende thriller For ti år siden ble to gutter kidnappet. Hva om kun den ene vender hjem? I ti år har familiene levd i uvisshet. Nå tror Myron Bolitar og vennen Win at de har klart å spore opp den ene av guttene, Patrick, som nå er 16 år gammel. Men hva skjedde for ti år siden? Og hvor har gutten vært i alle disse årene?

Tankene deres går umiddelbart til den andre gutten, Rhys, som er sønnen til Wins søskenbarn. De vet at de ikke har råd til å gjøre noen feiltrinn, for da kan en eller begge guttene forsvinne igjen. Denne gangen for godt.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,–

7

A.J. Finn: Kvinnen i vinduet

Det er ikke paranoia hvis det virkelig skjer. Anna Fox har ikke forlatt huset sitt på lang tid. I ti måneder har hun gått fra rom til rom i det gamle huset i New York, fortapt i minner, for redd til å gå ut. Annas eneste forbindelse med omverdenen er gjennom vinduet.

De virker som den perfekte familie på tre, de ser ut til å leve et liv likt det Anna selv hadde en gang. En kveld hører hun et skrik, og hun tror hun ser en kvinne bli drept i nabohuset. Men vil noen tro på henne? Kan hun stole på sin egen hukommelse?

Forlag: Besteselgerforlaget
Pris: 179,-

8 – NY

Liane Moriarty: Ektemannens hemmelighet

Hvor godt kjenner du egentlig din aller nærmeste? Forestill deg at mannen din har skrevet et brev til deg som kun skal åpnes etter hans død. Forestill deg også at brevet inneholder hans dypeste, mørkeste hemmelighet – en hemmelighet så mørk at den ikke bare vil endre livet ditt fullstendig, men også livene til andre rundt deg.

Så kan du forestille deg at du tilfeldigvis snubler borti dette brevet mens mannen din er i livet , i aller høyeste grad.

Forlag: Pantagruel forlag
Pris: 179,-

9

Nikola Scott: Min mors hemmeligheter

Elizabeth blir sendt til nydelige Hartland på Englands Sørkyst for å skjermes fra morens sykdom. Den velstående familien hun bor hos, tar godt i mot henne. Hartland House har alltid holdt godt på hemmeligheter. Dette er en hjertevarm og oppløftende roman om sorg og oppfyllelse, familiehemmeligheter og kjærlighet. Om vev av hemmeligheter som kan rakne når som helst, og få konsekvenser for en hel familie.

Forlag: Vigmostad Bjørke
Pris: 149,-

10

Jørn Lier Horst: Katharina Koden

Det er den tiden på året. For 24. gang på rad finner William Wisting frem papirene fra da Katharina Haugen forsvant. Saken ble aldri løst, og hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gangen finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte.

Forlag: Gyldendal
Pris: 179,-

11

Dinah Jefferies: Til vi ses igjen

En mors hjerteskjærende søken etter sine to forsvunne døtre. Malaya, 1953. Da Lydia kommer hjem etter en reise, finner hun huset tomt. Det finnes ingen spor etter ektemannen Alec eller døtrene Emma og Fleur. Telefonlinjen er død. Lydia får informasjon som gjør at hun begir seg ut på en farlig reise gjennom et borgerkrigsherjet land for å finne familien.

I mellomtiden forsøker Emma og Fleur å tilpasse seg livet i sitt nye hjemland England. Emma insisterer på å holde bildet av moren levende, og nekter å tro at hun noensinne ønsket å forlate barna sine.

Forlag: Bladkompaniet
Pris: 149,-

12

Eirik Jensen: Skjulte djevler

Sjur Holt må redde Oslo fra en brutalitet Norge aldri har sett maken til. Oslos underverden har sakte, men sikkert lukket seg. Når noen av Oslos mest potente kriminelle dukker opp mishandlet og med en kule i panna, blir alle informantbehandleres mareritt virkelighet: Stillheten råder.

En overarbeidet Sjur Holt krever det beste av sine kollegaer når han kjemper for å avdekke et skjult nettverk av våpen-, narkotika- og menneskehandel som forsyner alt fra gatekriminelle til radikale terrorister og som regjerer med en brutalitet som overgår alt Norge har sett tidligere.

Forlag: Kagge forlag
Pris: 179,-

Dan Browns bok Oppfinnelsen inn som nyhet på Månedens bestselgerliste for juni 2018

13

Dan Brown: Opprinnelsen

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multimilliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 199,-

Boken Innland av Arne Dahl på Månedens bestselgerliste

14

Arne Dahl: Innland

Da Sam Berger slår opp øynene, har han ingen anelse om hvor han befinner seg. Alt rundt ham er hvitt. Men da Molly Blom dukker opp ved hans side, husker han at de to er på flukt fra en rettferdighet som sluttet å være rettferdig. Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,-  

 

15

Anders De La Motte: Sensommer

En sensommerkveld i 1983 forsvinner Billy, fem år, fra en avsidesliggende gård på den skånske sletten. Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden.

Fortellingen er rystende velkjent og Veronica tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp. Hun må tilbake til Skåne, til sin ødelagte familie. Hun må søke svaret på spørsmålet ingen lenger vil stille: Hva skjedde egentlig den sensommeren for så lenge siden?

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 179,-

Nyheter

Clive Cussler: Dødens øyne

En eventyrlig thriller i den dramatiske Oregon Files-serien I 1902 bryter en vulkan ut på øya Martinique og utsletter en hel by. Et skip i havnen blir også rammet, der en tysk forsker befinner seg om bord. Han er på randen av et stort gjennombrudd. Et funn som vil forandre alt.

Mer enn et århundre senere blir Juan Cabrillo og gjengen hans nødt til å hanskes med denne forskerens oppdagelse. Men de får erfare at en forrædersk amerikansk våpendesigner også kjenner til hemmeligheten.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,-

Lisa Wingate: Barna fra elven

Lisa Wingates bestselgende roman Barna fra elven, tar utgangspunkt i en sann historie om organisert kidnapping og salg av tusenvis av fattige barn og barn av ugifte mødre i USA mellom årene 1920 og 1950. Memphis, 1939: Tolv år gamle Rill og hennes fire søsken lever et fritt og ubekymret liv om bord på familiens husbåt på Mississippi-elven.

Men når faren i all hast må frakte moren deres til sykehuset, må Rill ta ansvaret for søskenflokken. Plutselig dukker en fremmed mann opp, og barna blir tatt vekk fra alt som er kjent og levert til et barnehjem. De blir forsikret om at de vil få komme tilbake til foreldrene, men snart oppdager de den mørke sannheten.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 179,-

Catherine Banner: Huset ved nattens begynnelse

En familiesaga med hemmeligheter, mysterier og prøvelser. På en liten øy utenfor Sicilias kyst har Amedeo Esposito, en foreldreløs gutt fra Firenze, funnet et sted hvor han kjenner at han endelig kan slå røtter.

Amedeo restaurerer en bygning som blant innbyggerne på øya har fått ord på seg for å være forbannet. Innen utbruddet av første verdenskrig åpner han og hans vakre kone Pina stolt serveringsstedet de kaller «Huset ved nattens begynnelse».

Forlag: Bladkompaniet
Pris: 149,-

Kristina Ohlsson: Syndflod

En mann blir funnet død i stolen sin foran peisen, skutt i brystet. Merkelig nok har han datterens giftering på lillefingeren. En annen mann bekjenner en synd i et brev til sin kone; han har kjørt på en kvinne og stoppet ikke for å hjelpe. Den tredje mannen leier et øde hus som egentlig er beregnet til å skjule mennesker på flukt, men han har noe helt annet i tankene.

Fredrika Bergman og Alex Recht ser en sammenheng mellom de ulike sakene og ledes inn i en etterforskning der gamle synder kommer til overflaten.

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 179,-

Malin Meekatt Birgersson: La mamma bæsje i fred!

JEG ELSKER MINE BARN, MEN AV OG TIL HATER JEG Å VÆRE MAMMA! OG DET ER HELT OK! Det startet med en følelse. En følelse av at alle andre mammaer er så sinnssykt lykkelige hele tiden. De baker lekre muffins, trener med babyen og stråler om kapp med solen. De legger ut perfekte bilder i sosiale medier, som oser familielykke. I forhold til dem var jeg verdens verste mamma. Helt verdiløs! SÅ innså jeg at de bare lyver!

Det greit å ikke bygge om kjelleren til et surdeigshotell. Det er greit å drikke kartongvin, banke hodet i veggen, banne og kjøpe ferdige kjøttboller. Sannheten om foreldrelivet gjør det lettere å overleve det. Du behøver ikke være supermamma.

Forlag: Pantagruel forlag
Pris: 179,-

Erica James: Det lille pianohuset

Alle har et sted de lengter til … Owen Fletcher flytter tilbake til den vakre landsbyen Little Pelham, 30 år etter han reiste derfra. Han er klar til å starte på nytt, i huset som betydde så mye for han – det lille pianohuset.

Mia Channing ser ut til å ha et ha et tilsynelatende misunnelsesverdig liv: et vakkert hjem, et lykkelig ekteskap, en god jobb og tre barn hun elsker. Men den vellykkede tilværelsen hun har bygget opp, står snart i fare for å rase. Møtet mellom Owen og Mia gir dem begge en sjanse til å omfavne livet på nytt. Men da må de også våge å ta et oppgjør med seg selv.

Forlag: Bastion
Pris: 169,-

Barnebøker

Diskofest paljettbok

Møt de superkule vennhjørningene og finn ut hva som skiller dem fra enhjørninger. Stryk på de vendbare paljettene og bli med på diskofest! En morsom bok for de yngste barna. Med vendbare paljetter på omslaget! CE-advarsel: Ikke egnet for barn under 3 år. Små deler.

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 149,-

Ulrik Eriksen: Fantorangen pusser tennene

I Fantorangen pusser tennene kan barn bli inspirert til å bli like flittige tannpussere som Fantorangen. Bli med å pusse du også, med tannbørsten som følger med boken. Dette er et offisielt lisensprodukt fra NRK Super.

Forlag: Bladkompaniet
Pris: 149,-

Peppa Gris

Trykk på knappen for å grynte! En bråkete Peppa-bok om alt hun liker og som får henne til å grynte! Grynt! Grynt! Peppa – storsjarmøren med høye seertall på NRK Super – bor sammen med mamma og pappa og lillebroren Georg. Hun elsker å leke og være sammen med familien sin og vennene sine, og så liker hun å hoppe opp og ned i gjørmete pytter.

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 149,-

Mosk: Tut og kjør

Bok med ratt og 6 lydknapper Tut og kjør KuToppen rundt med Mosk under slåttonna i denne robuste og fargerike boken. Med illustrasjoner fra filmen og foto av traktorer og gårdsmaskiner.

Forlag: Vigmostad Bjørke
Pris: 149,-

Jørn Lier Horst: Operasjon Skrotnisse

Ny bok i serien om Detektivbyrå nr. 2. Flere av innbyggerne i Elvestad har vært utsatt for mystiske tyverier. Alt som er stjålet er verdiløst skrot. Det blir et oppdrag for Detektivbyrå nr. 2. Mystiske saker er jo deres spesialitet!

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 200,-

Bygg mester Bob: Godnatthistorier

I denne store boken møter du både byggmester Bob og Brannmann Sam samt lokomotivet Thomas og vennene hans.
Boken inneholder 9 frittstående historier.

Forlag: Buster Nordic
Pris: 99,-

Jeg elsker deg Mamma Gris

Peppa og Georg har lyst til å gjøre noe spesielt for å vise Mamma Gris hvor glad de er i henne, men ingenting går helt som planlagt. Heldigvis er Mamma Gris der og kan ordne opp!

Forlag: Bestselgerforlaget
Pris: 129,-

Lego City: Bankran med bulldoser

Det er dobbelt trøbbel i Lego city bank når to tvilling-røvere stjeler pengeskapet. Dette er starten på en vill bulldoser jakt. Klarer tvilling-røverne å slippe unna, eller har politiet planlagt en felle for dem hele tiden? Les den spennende historien, og bruk Lego klosser og minifigurer til å lage din egen ville politi og røver- Jakt!

Forlag: Cappelen Damm
Pris: 149,-