Lucinda Riley rett til topps på Månedens bestselgere i april

Lucinda Riley rett til topps på Månedens bestselgere i april

Lucinda Rileys «Kjærlighetsbrevet» gikk rett til topps hos leserne denne måneden! Ikke overraskende – Riley er en real Norges-venn, og har solgt nær 1 million bøker i Norge. Rett i hælene ligger Tom Egelands «Lasaruseffekten» og Trude Teiges «Pasienten». 

Publisert 23.4.2018

Lucinda Riley: «Kjærlighetsbrevet»

«Kjærlighetsbrevet» hadde verdenslansering i Norge i august i fjor, og handler om journalisten Joanna Haslam. Hun dekker begravelsen til en kjent skuespiller for avisen sin. Men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger, som leder Joanna på en farlig ferd…

Som vanlig klarer Riley å fenge leseren med en perfekte kombinasjonen av spenning, romantikk – og i denne boka – krim!

«Jeg skriver fra hjertet, og nordmenn er følelsesmennesker, så jeg tror det appellerer til dem,» fortalte Lucinda Riley i vårt intervju med henne.

Tom Egeland: «Lasaruseffekten»

Bjørn Beltø, Tom Egelands arkeolog-krimhelt, ble kåret til Norges mest sexy krimhelt i 2012. I «Lasaruseffekten» leter han etter et babylonsk-egyptisk oldtidsverk kalt De dødes bok. Men han er ikke den eneste som jakter på det mystiske manuskriptet. En farlig munkeorden er villig til å gå langt for å stanse ham. Samtidig jobber forskere i USA med å finne ut om det faktisk er mulig at sjelen vår lever videre når kroppen er død, med kodenavnet Lasaruseffekten. Beltø avdekker snart en skremmende sammen­heng mellom De dødes bok og Lasaruseffekten.

Tom Egeland fortalte i vårt intervju at han har skrevet siden han var 10 år gammel!

Trude Teige: Pasienten

«De dreper pasienter her», er det siste den psykiatriske pasienten som kaller seg Krøsus hvisker før han dør i 1993. En av de få som snakket med Krøsus, var lille Julia. I 2002 forsvinner hun sporløst – 18 år gammel. Etter mange år kaster et drap nytt lys over både Julias forsvinning og det som foregikk på et nervesanatorium på Julias hjemsted. Når Kajsa Coren får en privat forespørsel om å undersøke hva som kan ha skjedd med Julia, bringer det henne rett inn i drapsetterforskningen.

«Pasienten» er en krimroman om de katastrofale følgene det kan få når mennesker ikke blir behandlet med respekt og verdighet.

Cecilia Samartin: Skjønnhet for aske

«En gripende og spennende roman om et tema som dessverre er svært aktuelt, skrev VG om boka da den kom.

Skjønnhet for aske er Cecilia Samartins sterkeste og viktigste skildring av menneskets ubegrensede evne til å lege selv de dypeste spor. Tre jenters skjebner veves sammen når de møtes, alene og redde, i neonbyen Las Vegas. Her kastes de inn i en mørk og uhyggelig verden, og har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

Alle nyhetene inn på topp 15-lista

I tillegg til disse fire nyhetene som gikk rett inn i toppen av Månedens bestselgere-lista, gikk også de andre nyhetene inn på lista denne måneden. Samtidig holder Jørgen Jægers «Guden» stand, og Sarah Jios «For evig» er også en utrolig spennende roman om Kailey som finner igjen sitt livs kjærlighet på gata – etter et åpenbart sammenbrudd.

Har du lyst til å treffe Sarah Jio, er hun å treffe på Cappelen Damms Vårfestival den første helgen i mai!

 

Se hele Månedens bestselgere-lista her!

 

Vikinger, French og Moland og Gleden med skjeden blant nyhetene denne måneden

Nå i april finner vi tre norske bestselgere blant nyhetene – svært forskjellige bøker, men alle like engasjerende! I tillegg finner vi bøker av Wilbur Smith, Jan Guillou og Dean Koontz – alle svært populære forfattere både her i Norge og internasjonalt!

Bjørn Andreas Bull-Hansen: Jomsviking

I første boken i en planlagt romanserie, satt til årene 993-1000 e.Kr følger vi Torstein Tormodson. Bare 12 år gammel blir han tatt som trell av Olav Tryggvasons menn, men blir etterhvert trent som kriger hos de beryktede jomsvikingene.

Torstein blir del av maktkampen mellom de nordiske kongene, en maktkamp som leder til et voldsomt sjøslag ved Svolder.Her veves handlingen sammen med historiske hendelser, og leseren får et unikt innblikk i en turbulent og dramatisk tid.

Her kan du se en liten film fra lanseringen

Les vår eksklusive intervju med Bjørn Andreas Bull-Hansen

Pris: 179,-

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl: Gleden med skjeden

En bok om alt du ikke visste om kvinners underliv!

Brochmann og Støkken Dahls bok har tatt Norge med storm, og er på vei ut i verden på flere språk. Ved å kombinere kjent medisinsk kunnskap med ny forskning, inneholder «Gleden med skjeden» alt du trenger å vite om underlivet. Her vil du lære om klitoris sin dype hemmelighet, den ville hormondansen som styrer mensen og hvordan prevensjon fungerer i kroppen. Du blir også kjent med en rekke vanlige kvinnesykdommer.

Boken gir med andre ord svar på spørsmålene som det ofte er vanskelig å stille, på en lettlest og morsom måte.

Hør forfatterne snakke om boka på NRK

Pris: 199,-

Fredrik Græsvik: Dømt til døden i Kongo

17. mai 2017 kom Joshua French tilbake til Norge etter åtte år i fengsel i Kongo. Fredrik Græsvik har fulgt saken tett helt siden Tjostolv Moland og Joshua French ble arrestert, mistenkt for å ha myrdet sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

I denne boka forteller Græsvik hele den høydramatiske historien fra de to unge norske guttene tok seg over fra Uganda til Kongo, og frem til hjemkomsten til French. Vi leser om flukten i jungelen og de absurde rettssakene som endte med at begge ble dømt til døden. Græsvik fulgte rettssakene og besøkte dem flere ganger i fengselet, der Tjostolv Moland så tragisk tok sitt eget liv i 2013. Boka tar oss tett på de to hovedpersonene og kommer med nye, spennende opplysninger om spillet rundt løslatelsen.

Nysgjerrig? Les utdrag

Pris: 179,-

 

Flere internasjonale bestselgere på pocket-lista

I tillegg til disse norske bøkene, finner du også flere internasjonale bestselgere:

Wilbur Smiths «Dyret», Dean Koontz’ «Det tause hjørnet», Gill Pauls «I gode og onde dager», og Jan Guillous «1968».

Mye bra for de alle minste!

I butikken har vi også mange gode for de aller minste denne gangen.