Lucinda Riley beholder førsteplassen på Månedens bestselgerliste i mai

Ny liste med Månedens Bestselgere for mai 2018. De mest solgte pocketbøkene i Norge.

Lucinda Riley beholder førsteplassen på Månedens bestselgerliste i mai

Lucinda Rileys «Kjærlighetsbrevet» solgte igjen best av alle pocketbøkene på lista. Denne populære boken kan trygt anbefales hvis du ikke har lest den ennå.  Bjørn Andreas Bull-Hansens «Jomsviking», som var nyhet fra forrige måned, kapret andreplassen på lista.

Publisert 28.5.2018

De andre nyhetene som fikk plass på lista for mai er Gill Paul «I gode og onde dager», Dean Koontz «Det tause hjørnet», Jan Guillou «1968» og Wilbur Smith «Dyret». Månedens bestselgerliste for mai inneholder et rikt utvalg av kvalitetsromaner til lange lyse sommerdager.

 

Lucinda Rileys krimroman "Kjærlighetsbrevet" på topp på Månedens bestselgerliste

Lucinda Riley: «Kjærlighetsbrevet»

«Kjærlighetsbrevet» hadde verdenslansering i Norge i august i fjor, og handler om journalisten Joanna Haslam. Hun dekker begravelsen til en kjent skuespiller for avisen sin. Men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger, som leder Joanna på en farlig ferd…

Som vanlig klarer Riley å fenge leseren med en perfekte kombinasjonen av spenning, romantikk – og i denne boka – krim!

«Jeg skriver fra hjertet, og nordmenn er følelsesmennesker, så jeg tror det appellerer til dem,» fortalte Lucinda Riley i vårt intervju med henne.

Forlag: Cappelen Damm

Pris: 179,-

 

Bjørn Andreas Bull-Hansen debuterer med boken "Jomsviking" på Månedens bestselgerliste

Bjørn Andreas Bull-Hansen: «Jomsviking»

I første boken i en planlagt romanserie, satt til årene 993-1000 e.Kr følger vi Torstein Tormodson. Bare 12 år gammel blir han tatt som trell av Olav Tryggvasons menn, men blir etterhvert trent som kriger hos de beryktede jomsvikingene.

Torstein blir del av maktkampen mellom de nordiske kongene, en maktkamp som leder til et voldsomt sjøslag ved Svolder.Her veves handlingen sammen med historiske hendelser, og leseren får et unikt innblikk i en turbulent og dramatisk tid.

Les vårt eksklusive intervju med Bjørn Andreas Bull-Hansen.

Forlag: Bestselgerforlaget

Pris: 179,-

 

Gill Paul på Månedens bestselgerliste med boken "I gode og onde dager"

Gill Paul: «I gode og onde dager»

1914 Russland er på randen av sammenbrudd, og Tsar-familien går en høyst usikker framtid i møte. Den unge storhertuginnen Tatjana har forelsket seg i offiseren Dmitri, men situasjonen går fra vondt til verre, noe som setter kjærligheten – og livene deres – i fare. Kitty Fisher rømmer til bestefarens hytte i den amerikanske ødemarken etter at en knusende avsløring får henne til å flykte fra London. Der, ved bredden av Lake Akanabee, finner hun et praktfullt juvelbesatt anheng som leder henne til en for lengst begravet familiehemmelighet.

Dette er en uforglemmelig, bevegende og praktfull fortelling om kjærlighet, tap og forsoning.

Forlag: Bestselgerforlaget

Pris: 169,-

 

 

Cecilia Samartin med boken "Skjønnhet for aske" på Månedens bestselgerliste

Cecilia Samartin: Skjønnhet for aske

«En gripende og spennende roman om et tema som dessverre er svært aktuelt, skrev VG om boka da den kom.

Skjønnhet for aske er Cecilia Samartins sterkeste og viktigste skildring av menneskets ubegrensede evne til å lege selv de dypeste spor. Tre jenters skjebner veves sammen når de møtes, alene og redde, i neonbyen Las Vegas. Her kastes de inn i en mørk og uhyggelig verden, og har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

Forlag: Juritzen forlag

Pris: 169,-

 

Se hele Månedens bestselgerliste her.

 

Nyheter denne måneden

Nyhetene i mai inneholder spennende romaner som passer godt å ta med seg på stranden. Hva med å bli inspirert til en reise til Hellas gjennom fantastiske postkort fra en ukjent person? En annen sommerlig roman er «Huset på stranden» av Liane Moriarty. En saga om tapt kjærlighet, et mystisk maleri og en unevnelig tragedie.

Endelig er Roy Jacobsens tredje bok i serien om Ingrid Barrøy ute i pocket. Boken heter Rigels øyne og har fått terningkast 6 i både VG, Stavanger Aftenblad og Bok365.

 

Jussi Adler-Olsens thriller "Selfie" endelig som pocketJussi Adler-Olsen: «Selfies»

Avdelingen står i fare for å legges ned på grunn av lav oppklaringsprosent. Rose er sunket ned i en dypt psykotisk tilstand, knyttet til en mørk fortid. Men snart hoper nye og intrikate saker seg opp for Carl, Assad og Gordon:
Tre unge jenter som lever på sosialstøtte, bestemmer seg for å rane en nattklubb når pengene de får fra det offentlige ikke strekker til. Saksbehandleren deres er ensom, bitter og alvorlig syk. Hun hater de kravstore klientene sine, og legger en djevelsk plan for hvordan hun skal hevne seg på dem.

En eldre kvinne blir funnet drept i Kongens Have. Tilsynelatende er disse hendelsenene helt uavhengige av hverandre, men etter hvert skal det vise seg å være en sammenheng mellom dem.

Nok en gang har Jussi Adler-Olsen skrevet en thriller som holder leseren fast.

Forlag: Bestselgerforlaget

Pris: 199,-

 

Victoria Hislops roman Postkort fra Hellas på Månedens bestselgerlisteVictoria Hislop: «Postkort fra Hellas»

Uke etter uke kommer postkortene. Adressert til en person Ellie ikke kjenner, uten returadresse. Alle postkortene er signert med en forbokstav: A. Lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil reise og se landet med sine egne øyne. Den morgenen Ellie skal dra, kommer det en pakke på døren med en notisbok.

Boken forteller om en reise gjennom Hellas, foretatt av en ukjent mann. Det er rørende, melankolske beretninger. De gir et innblikk i landets kultur, men beretter også om en drivkraft, et ønske om å leve livet til fulle én gang til.

Forlag: Bladkompaniet

Pris: 149,-

 

Jørn Lier Horst bok Katharinakoden på Månedens bestselgerlisteJørn Lier Holst: «Katharinakoden»

En sporløs forsvinning er et mysterium i seg selv. Men hva om den som forsvinner etterlater seg noe som gjør mysteriet enda større? Det er den tiden på året. For 24. gang på rad finner William Wisting frem papirene fra da Katharina Haugen forsvant.

Saken ble aldri løst, og hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst.

På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte…

Forlag: Bestselgerforlaget

Pris: 179,-

 

Liane Moriarty Huset på stranden på Månedens bestselgerlisteLiane Moriarty: «Huset på stranden»

Sommeren i 1942 reiser Anne Calloway til stillehavsøya Bora-Bora som militær sykepleierske. Hun nøler ikke med å forlate sin kjedelige forlovede, og ser frem til sitt livs eventyr. På øya blir hun raskt tiltrukket av en soldat ved navn Westry. Deres faste møtested er et forlatt strandhus, og der får de være i fred, helt til den dagen de blir vitne til en grusom forbrytelse. Sarah Jio har skapt en krigsberetning om lidenskap og vennskap, tap og mysterier. Den er også en fortelling om å ta nye sjanser og gjenoppdage sitt eget hjerte.

En storslått saga om tapt kjærlighet, et mystisk maleri, en unevnelig tragedie.

Forlag: Pantagruel forlag

Pris:169,-

 

Roy Jacobsens bok Rigels øyne på Månedens bestselgerlisteRoy Jacobsen: «Rigels øyne»

Ingrids datter er blitt ti måneder, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner.

Finner hun den hun søker? Hvilket Norge åpenbarer seg for henne i 1946? Rigels øyne er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. For krigen gjør noe med menneskene. Men det gjør også freden. Den gjør noe med hukommelsen. Ingrid får snudd opp ned på sitt verdensbilde.

Rigels øyne er tredje bok i serien som har fanget lesere over hele verden. Den siste bokan fik terningkast 6 i VG, Stavanger Aftenblad og Bok365.

Forlag: Cappelen Damm

Pris: 179,-

 

Se alle nyhetene og Månedens bestselgere her.

 

Her er bøkene for de minste

 

Slik blir du en sjørøver. Barnebok på Månedens bestselgerlisteBarneboken Min dag med Fantorangen er på Månedens bestselgerlistePeppa Pig - Ding Dong, la oss lekeBrannmann Sam Klaffebok på Månedens bestselgere