Krimhøst på Månedens bestselgere i oktober!

Krimhøst på Månedens bestselgere i oktober!

Hva er det med høst og krim? Med 10 bestselgende krim- og spenningsbøker på Månedens bestselgeres topp 15 pocketliste, er det duket for en knallsterk krimhøst. Også blant nykommerne er det mye krim, men vi vil også løfte fram Lene Wolds dokumentar «Ære være mine døtre», som har fått svært gode anmeldelser.

30.10.2017

Krim og spenning på topp

David Baldacci er en av verdens mest populære spenningsforfattere. I «Uslettelig minne» treffer vi Amos Decker, som har fotografisk minne. Dette er første boka om Amos Decker, og det er et svært personlig møte – hans verden faller i grus når familien hans blir skutt og drept. For å komme til bunns i saken må han ta alle sine bemerkelsesverdige evner i bruk.

Vår pris: 169,-

Stefan Ahnhems bøker utgis i 20 land. I «Atten grader minus» møter vi Fabian Risk igjen. En bil kjører over kaikanten i Helsingborgs havn etter en voldsom biljakt. Alt tyder på at det var en ulykke, men når føreren, en it-entreprenør som har blitt steinrik på mobilspill, obduseres, viser det seg at han alt har vært død i to måneder, i nedfryst tilstand. Sammen med Dunja Hougaard må Risk kjempe mot tiden i en svært vanskelig sak.

Nysgjerrig? Her får du en visuell smakebit

Vår pris: 169,-

Arne Dahls «Utmarker» har fått strålende kritikker i flere land med omtaler som «Den beste svenske krimromanen noensinne!» Her får vi en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker. Har hun blitt offer for en seriemorder? Les boka for å finne det ut…

Vår pris: 169,-

 

Lucinda x 2 fremdeles blant topp-titlene

Lucinda Rileys to bestselgere «Helenas hemmelighet» og «Skyggesøsteren» holder seg langt oppe på bestselger-lista denne måneden. Mens «Helenas «Hemmelighet» er en frittstående roman fra Kypros, er «Skyggesøsteren» 3. bok i serien om Skyggesøstrene. Her møter vi den mest stille av søstrene, Star. Hun bestemmer seg for å følge sporene som faren ga henne om sin egen fortid – en søken som forandrer livet hennes. Les vårt intervju med Riley.

Våre priser: 169,- og 179,-

Lene Wold og Åsne Seierstad – to dokumentarer med perspektiv

Åsne Seierstad har skrevet mange bøker om aktuelle temaer, og sa i vårt intervju at hun ønsker å «grave dypere og lenger bak og finne de historiene som er skjult under overflaten.» I «To søstre» møter vi en desperat far på leting etter døtrene sine. En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS). Vår pris: 199,-

Lene Wold debuterte tidligere i år som forfatter med «Ære være mine døtre». Dette er en rystende fortelling om hva som får en far til sette fellesskapets verdier foran livet til sine egne barn. Det er en unik og hjerteskjærende historie leseren ikke forblir uberørt av. Som ung journalist reiste Wold i 2012 til Jordan for å dokumentere situasjonen i Syria. Hennes egne opplevelser gjorde at hun begynte å dokumentere kvinners rettigheter – og å fortelle historien fra en fars synspunkt. På den måten kommer vi lenger bak det vi tror vi vet.

«Ære være mine døtre» har akkurat kommet ut i pocket, og vi er glade for å selge denne boka i matbutikkene, der en andel av salget går direkte til ofre for æresdrap og -vold i Jordan. I vårt eksklusive intervju med forfatteren forteller hun at det sjelsettende møtet med hovedkarakteren i boka, som ble forsøkt drept av faren mens hun ennå vare et barn, var det som gjorde at hun begynte å skrive. Men dette er historien til faren og det som fikk ham til å handle som han gjorde. Vår pris: 169,-

Sterke spenningsromaner blant nyhetene i oktober!

Det er virkelig krimhøst i norske matbutikker, kiosker og bensinstasjoner! Blant nyhetene på pocketlista denne gang finner vi gjengangere som Lucy Clarke, Peter James, Harlan Coben og Lee Child – alle bestselgere over hele verden, og med strålende kritikker. Her møter vi kjente og kjære figurer som Jack Reacher og Roy Grace. Lucy Clarke, som leserne kjenner fra «Den du ikke var», «Jeg glemte deg aldri» og «Du elsket alltid havet» har skrevet en spenningsroman, der to gutter forsvinner sporløst på havet, og bare en blir reddet. I «Sist sett» blir bare en reddet – men sju år etter ulykken blir også han borte.

Blant nyhetene denne måneden finner du også «Reisen til Havanna» av Armando Lucas Correa. «Reisen til Havanna» er en gripende og viktig fortelling om mennesker på flukt; om sterke vennskap, umulige valg og brennende håp. Boka tar oss innom New York i 2014 og Berlin 1939 der historiene veves sammen. I en tid hvor mange mennesker reiser langt for å komme bort fra en desperat situasjon til tryggere havner, setter denne boka urettferdigheten i perspektiv… Vår pris: 149,-