Er du klar for en påske full av Månedens bestselgere-krim?

Er du klar for en påske full av Månedens bestselgere-krim?

Denne Månedens bestselgere-liste er full av krim, med noen romaner som skimrer som edelstener blant spenning og grøss. Hva passer vel bedre til påske? To Clive Cussler-bøker, gjenhør med Lisbeth Salander og ikke minst – Frode Granhus’ siste bok «Forliset» – ligger klare nå.

Er du glad i krim? Nå har du muligheten til å vinne 1000,- i lesestoff i vår påske-konkurranse. Delta her!

Påskekrimmen får du i matbutikken

Clive Cusslers «Blodrød himmel» går rett inn på førsteplass på Månedens bestselgere denne måneden, og med sine to bøker på bestselger-lista er Cussler månedens mest populære forfatter. «Illusjonen» lå helt på topp på lista i januar.

I «Blodrød himmel»  er Dirk Pitt tilbake i en thriller fullpakket med fantastisk spenning og intriger. Han befinner seg i Midtøsten da han kommer over et osmansk vrak med en helt spesiell last. Plutselig står han midt i kappløpet for å få kloa i en rekke meget verdifulle gjenstander fra antikken. Samtidig blir flere moskeer i Tyrkia og Egypt bombet, og hele regionen ser ut til å være på randen av krig. Pitt må gjøre alt som står i hans makt for å forhindre en verdensomspennende katastrofe.

Vår pris: 179,-

Jørgen Jægers «Guden» dette rett inn på en god andreplass, og vi fikk en prat med forfatteren, som alltid tar opp samfunnsaktuelle temaer i bøkene sine – denne gang den frykten vi i Vesten daglig har for terror. Men boka tar ikke bare opp dette, men også spillavhengighet.

«Guden» starter med et torg fullt av folk i Fjellberghavn. Ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran. Hvem står bak?

Vår pris: 169,-

Lisa Gardner er en utrolig populær forfatter, og er en gjenganger på Månedens bestselgere-lista. Nå ligger «Rett bak deg» på 3. plass på bestselger-lista vår.

Hva gjør en ung gutt for å beskytte søsteren mot deres voldelige far? Åtte år er gått etter en familietragedie. Tretten år gamle Sharlah er i ferd med å bli adoptert av FBI-agent Pierce Quincy. Et dobbeltdrap på en bensinstasjon, der en ung mann går amok med maskingevær, setter igang en intens jakt på gjerningsmannen. Kan det være broren til Sharlah? Er Sharlah i fare? Han må beskytte henne. Men fra hvem?

Nysgjerrig? Les et utdrag

Vår pris: 179,-

Andre krim-nyheter på lista denne gangen er David Lagercrantz’ «Mannen som jaget skyggene» – en bok i Millennium-serien – der Lisbeth Salander kommer til unnsetning som innsatt i et kvinnefengsel og havner i stor fare når gjenglederen retter sitt skarpe blikk mot henne. Vår pris: 169,-

I Karin Slaughters «Fanget» møter vi Will Trent på sitt farligste oppdrag noen sinne. Et lik av en tidligere politibetjent, og et lik som er helt forsvunnet, og oppi det hele noen spor som peker tilbake på Will Trents grumsete fortid – med forferdelige konsekvenser.  Vår pris: 169,-

I «Myrkongens datter» av Karen Dionne møter vi Helena. Ingen, ikke engang hennes mann, vet at Helena ble født i fangenskap, at hun ikke hadde kontakt med omverdenen før hun fylte 12 år. Eller at hennes far oppdro henne til å drepe. De vet ikke at Myrkongen kan jakte og overleve i villmarken bedre enn noen. Med ett unntak – hans egen datter. Nå har han rømt fra fengselet, og Helena føler på seg at hele familien er i fare. Vår pris: 169,-

Frode Granhus’ siste bok «Forliset»

Riverton-forfatteren Frode Granhus døde brått i september i fjor. Et halvt år før kom «Forliset» ut, og nå er Lofotkrimmen med Rino Carlsen endelig å finne i pocket. De fleste holder seg innendørs i sprengkulda som har festet grepet om Lofoten, men det vakre lyset lokker en fotograf ut i isødet. På en av turene oppdager han en tønne som stikker opp av isen. En tønne med et makabert innhold. Rino Carlsen får etter hvert mistanke om at tønnefunnet har sammenheng med et forlis som rystet det lille kystsamfunnet for flere år siden. Et forlis som krevde flere ofre. På den isolerte institusjonen Tennholmen vokser spenningen for hver dag, og det kan virke som enkelte av beboerne vet mer om saken enn de vil innrømme.

Bla i boka

Vår pris: 149,-

Trude Teige: «Pasienten»

«De dreper pasienter her,» er det siste den psykiatriske pasienten som kalte seg Krøsus hvisker før han dør i 1993. En av de få han hadde kontakt med, var lille Julia. I 2002 forsvinner 18 år gamle Julia fra hjemstedet sitt, en liten bygd på Sunnmørskysten. I 2006 skjer det et drap som kaster nytt lys over Julias forsvinning, og over det som foregikk på nervesanatoriet der hun bodde. Kajsa Coren som dekket Julia-saken som journalist får en privat forespørsel om å se på forsvinningen på nytt. Hun havner midt i en etterforskning som både omfatter et ukjent Munch-maleri og psykiatriske eksperimenter som ikke tåler dagens lys.

Vår pris: 169,-

Jio, Jefferies, Riley og Samartin lyser opp påskekvelden

Sarah Jios «For Evig» holder seg i Topp 5-sjiktet på Månedens bestselgere-lista. I denne fengslende historien blir Kaileys liv snudd på hodet da hennes store kjærlighet dukker opp på gata, hjemløs og fattig. Hun klarer ikke å la være å hjelpe ham tilbake til et bedre liv, men blir også stilt overfor noen valg som endrer livet hennes. Vår pris: 179,-

Dinah Jefferies «Silkehandlerens datter» tar vi turen til Indokina og 1952. Nicole får ansvaret for en nedlagt silkebutikk i et gammelt kvartal i Hanoi. Området syder av militante opprørere som vil ha slutt på det franske styret. For første gang i sitt liv blir Nicole klar over hva koloniveldet innebærer. Og hva familien hennes har vært involvert i. Sammen med Tran, en vietnamesisk soldat, drar Nicole til fronten for å være til hjelp. Hvem kan hun stole på i en verden hvor ingen er den de gir seg ut for å være?

Vår pris: 149,-

Blant nyhetene denne gang finner vi Lucinda Rileys populære «Kjærlighetsbrevet».

Etter en begravelse til en folkekjær skuespiller, mottar den unge journalisten Joanna Haslam noen gamle dokumenter, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev. Hvem er de to elskende og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Joannas nysgjerrighet er vekket og hun begynner å grave i saken. Men dette skal vise seg å bli svært farlig. Samme dag som den skuespilleren døde, forsvant også de berømte ravnene som har våket over Tower of London og den engelske kongefamilien i hundrevis av år. Legenden sier at dette er et varsel om monarkiets undergang… Og midt oppe i dette faller hun for skuespillerens sjarmerende og mystiske barnebarn.

Nysgjerrig? Les utdrag

Vår pris: 179,-

Cecilia Samartin er også en skikkelig bestselger i Norge. Hennes siste bok «Skjønnhet for aske», som dere finner i matbutikkene nå, er hennes sterkeste og viktigste skildring av menneskets ubegrensede evne til å lege selv de dypeste sår. Denne fortellingen vil være med deg lenge. Alene og redde møtes tre jenter med brustne drømmer i neonbyen Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden. De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

Dette er bare noen av godbitene vi har på Månedens bestselgere-lista denne gang.

Sjekk ut hele lista her