Jørgen Jæger: Følelsesladet research før «Fortielsen»

Jørgen Jæger: Følelsesladet research før «Fortielsen»

– Menneskehandel er noe av det mest kyniske som finnes. Jørgen Jæger brukte mye tid på svært følelsesladet research i arbeidet med «Fortielsen», og forteller at ha måtte legge bort skrivingen underveis fordi det ble for spennende. 

«Fortielsen» var den tredje mest solgte norske krimromanen i 2016, og nå får du den i pocket i en matbutikk i nærheten. Boka fanger opp en tråd fra den forrige boka Jæger hadde på Månedens bestselgere-lista – «Monster» som lå lenge på bestselger-lista. I «Fortielsen» drar Cecilie Hopen til Drammen for å finne ut hva som har skjedd med samboeren Bernhard. Har han forsvunnet frivillig, eller har det skjedd noe kriminelt? Politiet påstår at han har tatt sitt eget liv, men dette tror ikke Cecilie noe på. Når drammenspolitiet ikke vil hjelpe til med å finne svar, kommer Ole Vik til unnsetning. Cecilie får sitt livs sjokk!

Vi har møtt Jørgen Jæger!

Når bestemte du deg for å bli forfatter? Hva fikk deg til å starte å skrive?

Jeg har alltid likt å skrive, jeg var god i norsk stil og hadde skrivekløe. Stor sett har jeg hatt full jobb i tillegg. På 1980-tallet sendte jeg inn mitt første manus, men det ble aldri utgitt. Det var rett og slett vanskelig å bli antatt. Så manuset ble liggende til på slutten av 1990-tallet, og i 2003 ble en av mine bøker utgitt for første gang.

Hadde du hørt om Månedens bestselgere før du fikk en bok på lista?

Ja, jeg handler i dagligvare, og før jeg kom på lista tenkte jeg «Hvorfor er ikke jeg med?» Det som er bra i butikk er at alle får slippe til!

Hvor henter du inspirasjon til bøkene dine?

Fra virkeligheten, virkelige hendelser – ting man leser om på nett. Og så er det viktig å skape rammer som leserne kjenner seg igjen i.

Hva har skjedd med karakterene i bøkene dine?

Når man skriver bygger man opp sterke personligheter, og det kan bli komplisert å holde styr på livene deres – etterhvert lever lever de sitt eget liv.

Hva er din lokalbutikk?

Jeg handler på Kiwi på Paradis og Rema på Skjold – de er veldig interesserte, vet at jeg handler der, og passer alltid på at det er mulig å få tak i mine bøker der.

Hva har du lyst til å si til leserne dine?

Velkommen til mitt univers – bli hekta du og!

Hold deg oppdatert på bokstoff, eksklusive intervjuer og knallgode konkurranser – følg Månedens bestselgere på Facebook