Donald Duck-bladet fyller 70 år!

Donald Duck 70 år i Norge

Donald Duck-bladet fyller 70 år!

I år er det 70 år siden Donald Duck & Co traff bladhyllene for første gang. Fremdeles er bladet landets desidert mest solgte tegneserie per år og det femte mest leste bladet i Norge.

Publisert: 29.11.2018

 

Den første utgaven av Donald Duck som ble utgitt 1. desember 1948

Slik så det aller første Donald-bladet ut 1. desember 1948

Det første nummerert av Donald Duck & Co. ble utgitt 1.desember 1948. Da var vi 3,2 millioner nordmenn, tre år var gått siden 2.verdenskrig og halve Norge manglet elektrisitet og varer som kjøtt, egg, meieriprodukter. Frukt og grønt ble strengt rasjonert. Papir-tilgangen var også begrenset. Derfor fikk debutnummeret av Donald-bladet kun 20 sider å boltre seg på. Resten er kultur-historie!

Mye har skjedd siden 1948. Donald har blitt en del av vår felles norske kulturarv, generasjoner av barn har lært og lærer fremdeles å lese kvakket være den nebbete anden og vennene hans. Donaldbladet er en unik blanding av underholdning og læring. Det er noe med figurene, arketypene og fortellingene som stadig gir oss et skrått andeblikk på menneskene og samfunnet vi lever i!

70-årsjubileet vil feires på storslått vis gjennom en mengde aktiviteter. I Donald Duck & Co nr. 49, selve jubileumsbladet, får du med deg det aller første Donaldbladet fra 1948!

Dessuten vil det i hele november settes opp en egen pop-up butikk i Oslo med Donald-spesialtilbud og Donald-eventer hver eneste helg!

 

Forhandlerkonkurranse

I forbindelse med jubileumsnummeret arrangerer vi en forhandlerkonkurranse. Vi har sendt ut vippetasser, hyllekanter og andeføtter til et utvalg butikker. Så forvent Donald-stemning i butikkene i kommende uker.

På forhandlersiden Hverdagshelter kan du lese mer om konkurransen.

Lykke til med feiringen!