Bruk av informasjonskaplser (Cookies)

Vårt nettsted bruker informasjonskapsler (cookies). Her finner du informasjon om hva informasjonskaplser er, hva vi bruker dette til og hvordan du kan velge å ikke bruke informasjonskaplser.

Hva er Informasjonskaplser?
Informasjonskaplser brukes på de fleste nettsteder for å ta vare på informasjon på tvers av sidevisninger. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som blir lagret på din enhet.

Hva brukes informasjonskaplser til på vårt nettsted?
Vi bruker i hovedsak informasjonskaplser til trafikkmåling og optimalisering av innhold. I tillegg kan enkelte funksjoner og områder på nettstedet bruke informasjonskaplser for å forbedre din brukeropplevelse.

Hvordan kan jeg velge å ikke bruke informasjonskaplser, og hva er konsekvensene?
Du har mulighet til å velge bort bruk av informasjonskaplser, men det er stor risiko for at nettsiden ikke fungerer optimalt dersom bruk av informasjonskaplser ikke aksepteres. I de fleste nettlesere kan du endre innstillingene slik at nettleseren ikke muliggjør bruk av informasjonskaplser. De fleste nettlesere lar deg også slette informasjonskaplser som allerede er lagret på din enhet. Hvordan du aktiverer, deaktiverer og sletter informasjonskaplser varierer fra nettleser til nettleser, og du finner informasjon om dette på leverandørens nettsted eller under «Hjelp» i nettleseren.

Etter norsk lov om elektronisk kommunikasjon informerer vi om bruk av informasjonskaplser på vårt nettsted. Ved å bruke nettstedet med innstillinger som gjør det mulig å lagre informasjonskaplser på maskinen gir man sitt samtykke til den håndteringen av informasjonskaplser som forekommer på nettstedet.